Voditelji anketiranja i pomoćnici anketiranja krenuli s provedbom intervjuiranja poslodavaca

Cilj provedbe anketiranja je prikupiti podatke i informacije o opisu radnih mjesta u malim, srednjim i velikim poduzećima te zajedno s poslodavcima definirati znanja i vještine koje su potrebne za obavljanje određenih poslova na radnim mjestima unutar poduzeća.

Sredinom travnja počeli su prvi intervjui poslodavaca koji se zbog trenutne epidemiološke situacije održavaju putem platforme za kolaboraciju BigBlueButton.

Tako je u četvrtak, 23. travnja 2020. godine provedena probna anketa s predstavnikom poduzeća Diverto d.d. tijekom koje su prisustvovali koordinatori projekta te voditelji radnih skupina kako bi dobili stvaran uvid u tijek provođenja ankete, upute kako je pravilno provoditi i na koja sva pitanja tijekom provedbe mogu naići. Anketiranje je provedeno online putem, preko sustava BigBlueButton, a anketu je vodila  prof. dr. sc. Diana Šimić (ekspertica iz područja provođenja znanstvenog istraživanja) s Fakulteta organizacije i informatike, izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec i prof. dr. sc. Željko Hutinski. Anketa je provedena za standard zanimanja Arhitekt informacijske sigurnosti i privatnosti. 

Nakon provedene probne ankete, održan je koordinacijski sastanak s osvrtom na provedeno te radi dobivanja pojašnjenja za buduće provedbe. Koordinatori i voditelji radnih skupina kreću aktivno s kontaktiranjem i dogovaranjem potencijalnih termina anketiranja s poslodavcima kroz mjesec svibanj.