Studijski posjet inozemnom sveučilištu u Francuskoj

Datum početka aktivnosti
Datum završetka aktivnosti
Francuska posjet -ESIEA UPEC
Jedanaestero članova projektnog tima DIP2Future posjetilo je dvije partnerske institucije u Francuskoj - ESIEA i UPEC.

Od nedjelje, 24. studenoga 2019. do srijede 27. studenoga 2019. godine, jedanaestero članova projektnog tima DIP2Future-Razvoj obrazovnih programa, standarda kvalifikacija i standarda zanimanja iz područja IKT u skladu s HKO-om, na čelu s voditeljicom projekta izv. prof. dr. sc. Renatom Mekovec, posjetilo je dvije partnerske institucije u Francuskoj s ciljem uvida u dobru praksu, razmjene iskustava te ostvarivanja suradnje na području provedbe projekta i razvijanja novih obrazovnih programa.

Posjet je započeo u visokoj inženjerskoj školi ESIEA u Parizu koja se ističe svojim programom iz područja informacijske sigurnosti te je predstavljen vrlo uspješan Learning, Data and Robotics Lab koji se bavi analizom podataka, strojnim učenjem te drugim projektima orijentiranim na analizi podataka.

Članovi radnih skupina zatim su posjetili UPEC - Université Paris-Est Créteil, gdje su članovi provedeni kroz Faculte des sciences et technologie i Faculte de sciences economiques et de gestion, uključujući i La Maison de l’Innovation et de l’Entrepreneuriat Etudiant (MIEE) koji se nalazi u kampusu gdje studenti imaju priliku razvijati svoje poduzetničke ideje, uz dostupan prostor i opremu. Predstavljeno je ukupno 11 laboratorija koji djeluju u 4 strateška područja Biology and Health Sciences, Material Science and Chemistry, Environmental Sciences i Mathematics and Computer Sciences,  pod vodstvom nastavnika u kojima se aktivno razvijaju aplikacije za različita područja (transport, moda, sport, „face analysis“ i mnoge druge). 

Osim dogovorene suradnje i budućih konzultacija u dijelu razvoja novih studijskih programa iz područja informacijske sigurnosti i privatnosti, distribuiranih i interaktivnih sustava, digitalne transformacije te podatkovnih tehnologija i umjetne inteligencije te uz postojeće Erasmus sporazume, otvorene su nove prilike za mobilnost te za znanstveno-istraživačku suradnju nastavnika i studenata.